PrintSet the fontsize to smallSet the fontsize to mediumSet the fontsize to large
 

Voordelen van samengesteld vlees

Samengesteld vlees heeft veel voordelen. De producten krijgen een uitstekende eetkwaliteit. Er ontstaat sappiger en malser vlees. Een ander voordeel is dat samengestelde producten allemaal gelijk zijn. Gelijke porties zijn gemakkelijker in het gebruik.
Samengestelde vleesproducten hebben een goede kwaliteit. De voedingswaarde is te vergelijken met ander vlees. Ook op het gebied van veiligheid voldoet samengesteld vees aan dezelfde criteria. 

Samengesteld vlees is ideaal voor het ontwikkelen van innovatieve producten. Consumenten variëren graag en  proberen ook graag nieuwe producten uit.

Als het gaat om minder populair of minder goed bruikbare kleinere stukjes vlees, is het maken van nieuwe vleesproducten ook een goede manier om verspilling van goed vlees tegen te gaan. Op deze manier wordt er zo duurzaam en efficiënt mogelijk gewerkt. 

Samengevat:

  • Goede eetkwaliteit
  • Sappiger
  • Malser
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Nieuwe producten
  • Duurzaam produceren

De voordelen voor producenten

Het maken van samengestelde vleesproducten heeft ook voordelen voor de producenten van deze producten. Het grootste voordeel is dat ze producten kunnen maken die naadloos aansluiten bij de wensen van consumenten. Samengestelde producten bieden daarnaast veel innovatiemogelijkheden zodat consumenten steeds weer met nieuwe producten kunnen worden verrast.
Een derde voordeel is dat producenten ook een goede bestemming hebben voor vleesdelen die kleiner zijn en daardoor minder goed bruikbaar. Hierdoor wordt verspilling van goed vlees voorkomen. Een ander voordeel op het gebied van duurzaamheid is dat samenstelde producten beter te standaardiseren zijn. Hierdoor zijn verpakkingen beter af te stemmen en kan ook de distributie efficiënter plaatsvinden.